zondag 11 september 2016

2016 week 33 - 36 Oostenrijk

I.v.m. vakantie een aantal weken niet geblogd. We waren op vakantie in Imst, Oostenrijk. Daar zijn we 3 weken geweest. In deze periode veel gewandeld en een paar keer hardgelopen.

week 33
Dit was geen goede week. Niet of nauwelijks kunnen hardlopen. Met 2 dagen migraine vlak voor de vakantie, zit er niets anders op als rust houden en hopen dat de aanval snel wegtrekt. Om de week nog toffer te maken mocht ik met migraine-aanval naar de tandarts waar ik als toetje nog een zenuwbehandeling kreeg.
Toch wel een keer naar een pump les geweest.
Vrijdags vertrokken naar Oostenrijk.
Op zondag de eerste wandeling gedaan. De Rosengartenschlute in Imst en terug de Hachleschlucht. Een wandeling van bij elkaar iets meer als 5,5 km met 331 hoogtemeters. Lekker om mee te beginnen.

week 34
maandag
De Stuibenfall bij Umhausen beklommen. Spectaculair uitzicht zodra je bij de waterval bent en dan..... dan zie je de hangbrugtrap. Oeps. Die moet je over om naar boven te komen. Na wat slikken toch verder omhoog en de trappen beklommen.
Totale wandeling met de sprint naar beneden was 5,6 km met 347 hoogtemeters.

dinsdag
Dit was een rustdag een tocht met de auto naar en door het Kaunertall. De wandeling gemaakt naar de ijsgrot maar dit is maar 1,0 km. Wel over een gletscher. Wandelen over ijs is toch echt mijn hobby niet.

woensdag
Naar het panoramarestaurant op 3440 meter hoogte in het Pitztal. Echt een heel tof uitzicht. In de verte zagen we nog stipjes over de gletscher ploeteren.
Uiteindelijk een rondje gemaakt rond de Rifflsee.
Deze wandeltocht was 5 km met 63 hoogtemeters.

donderdag
rustdag

vrijdag
Gelopen vanaf het middenstation in Hoch Imst naar beneden. Geen spectaculair mooie wandeling.
Je loopt vooral tussen de bomen met af en toe uitzicht op de Alpinecoaster. Na 3,5 km en 370 meter gedaald te zijn waren we in Hoch Imst. Daar de spullen in de auto gezet en met de lift weer naar boven om in 8 min weer beneden te zijn met de Alpine Coaster!!

Zaterdag
In het Pitztal bij Jerzens naar de Zechsteiger. De route liep via de Kalbalm. Met een start op 1976 meter en uiteindelijk 2373 meter bereikend was dit een pittige wandeling.
Het uitzicht was meer dan spectaculair.
Uiteindelijk 5,5 km gelopen en 354 hoogtemeters gemaakt.

Zondag
Opnieuw een wandeling bij Jerzens. Met dezelfde lift omhoog maar dit keer naar de Hochzeiger gelopen. Minder hoogtemeters dan een dag eerder omdat we nu ook de stoeltjeslift hebben gepakt naar 2370 meter. Niet helemaal naar de Hochzeiger gelopen omdat het laatste stuk een zeer technisch pad is. Hiervoor hebben we te weinig ervaring en te veel hoogtevrees. Via een stuk piste wel het pad opgepakt en naar het middenstation gelopen. Dit was een wandeling van 4 km met een daling van 391 meter.

Week 35
maandag
rustdag

dinsdag
Een rondje naar Slot Starkenburg gelopen. Niet perse heel goed voor de lijn omdat in dat slot Starkenbergerbier wordt gebrouwen. Na een rondwandeling en proeverij toch verder gelopen en toch 6,9 km gelopen met 152 hoogtemeters.

woensdag
Het rondje van gisteren gedaan met hardloopschoenen en bijbehorende kleding en belangrijk niet gestopt voor een rondleiding of iets van alcohol. Hardlopend is zo'n rondje ineens 7,2 km en zitten er 158 hoogtemeters in. Dit verschil is te verklaren doordat ik autopause heb aanstaan bij het wandelen en niet bij hardlopen. Zag wat tegen het rondje op door de klim uiteindelijk had ik nog adem toen ik bij de camping aankwam.

donderdag
rustdag

vrijdag
's Ochtends begonnen met het hardlopen van de Rosengartenschluchte. Onderweg 2 keer echt pauze moeten nemen. Dit klimmen ben ik echt niet gewend. Gelopen toch de weg en via een wandelroute weer naar beneden gegaan. Dit was echter wel een wandelroute met haarspeldbochten.
Het rondje was 5 km maar 219 hoogtemeters en 215 dalingsmeters.

's Middags een rondje gelopen op de Haimingerberg. Vanaf de parkeerplaats Sattele naar de Feldringalm. Daar na wat rust door naar het Grunwaslkreuz en vandaar terug naar de parkeerplaats.
Dit was een zeer pittige wandeling met 6,8 km en 305 hoogtemeters.

zaterdag
Een kleine wandeling langs de Aardpiramiden van Roppen. De aardpiramiden zijn gevormd in de ijstijd waarna het zand rondom deze piramiden wegspoelde. Een lekkere klimtocht met als toetje een mooie waterval.
De wandeling was niet lang met 3,2 km en 193 hoogtemeters.

zondag
Je zou bijna vergeten dat we ook nog fietsen bij ons hadden. Dus naar Tarrenz gefietst om daar op een steile klim af te stappen en de Salvesenklamm te lopen. Wat het verschil tussen een klamm en een schlucht is geen idee, misschien wel ons verschil tussen een ravijn en kloof.
Ook deze kloof was weer erg mooi. Het blijft verrassend, op een diep punt in de kloof is er dan toch weer een brug aangelegd. Net als de andere wandelingen ook hier weer duidelijke bordjes.
De wandeling was 4,3 km met 168 hoogtemeters.

Week 36
maandag
En weer een rondje hardgelopen. Dit keer een makkelijke loop in het dal tussen Imst en Tarrenz. Over het asfalt van de Via Claudia Augusta heen en via het Tirol pad met gravel terug.
Het rondje was 9,5 km met 84 hoogtemeters.

dinsdag
rustdag

woensdag
De laatste ronde in Oostenrijk. Dit moest de knaller worden. Dat is gelukt. Opnieuw naar slot Starkenburg. Dit keer via de Prantlsteig. Dit was heel zwaar.
Niet over het terrein van Starkenburg maar erlangs waarna nog een klim volgde.
Uiteindelijk de billen getraind met naar beneden lopen. Via het Tirolpad terug naar de camping maar omdat de kilometers begonnen op te lopen een andere route terug genomen die iets korter was. Dat deel klopte van de theorie. Ik was die bergen alleen even vergeten. Of te wel er zat nog even een pittige klim in.
Na 10 km en 187 hoogtemeters kwam ik bek af op de camping aan.

donderdag - vrijdag
rustdagen

zaterdag
Inmiddels weer thuis en het wandelritme vast proberen te houden. Daarom het klompenpad het derde erf gelopen. Erg leuk en uiteindelijk niet zo vlak.

Zondag
Een pittig hardlooprondje gedaan op de Stompert. Dit om de hoogtemeters toch een beetje te blijven voelen en niet vergeten te oefenen op single trails.
Dit terrein is hier uitermate voor geschikt. Lekker gelopen tussen de heide en gras met af en toe een heuveltje en af en toe een steile klim.
De ronde was niet lang met 7 km maar met 102 hoogtemeters.

Rondje Starkenburg

Uitzicht over het dal tussen Imst en Tarrenz

Het dal tussen Imst en Tarrenz

Mijn vermoeide hoofd na de Rosengartenschlucht



Geen opmerkingen:

Een reactie posten