maandag 13 februari 2017

Week 6 2017 Groet uit Schoorl

En weer een weekje hardlopen erop zitten en ook een week verder in de mijn runningstreak. Door de val van een paar weken terug heb ik deze week rustig aan gedaan. De hele week kleine rondjes gedaan met nauwelijks kilometers en lage hartslag. Dit alles om afgelopen zondag de Groet Uit Schoorl te kunnen lopen.

Maandag een rondje direct na het werk. Dat betekent omkleden op het toilet, spullen op kantoor laten liggen en hop het bos in. Een rondje door het bos van Houdringhe, het rondje was 2,8 km.
Dan de spullen ophalen en naar huis fietsen. Je moet er wat voor over hebben om in dit seizoen een beetje daglicht te hebben tijdens het hardlopen.

Dinsdag en woendag waren dus donkere rondjes, het kan niet altijd feest zijn. Dinsdag 3,75 km en woensdag 2,06 km gelopen door de straten van Soesterberg gedwaald.

Donderdag opnieuw omgekleed op het toilet en hop het bos in. Klein rondje opnieuw door Houdringhe.

Vrijdags ben ik vrij dus dit zeker een daglichtrondje en dus ook zeker geen asfalt. Dit keer maar eens naar de Paltz. Op dit landgoed is een gele route uitgestippelt waarbij je langs het koetshuis en de villa komt. Het leuke is dat er een mooi hoogteverschil in deze route zit en tenslotte in de voormalige zandafgraving een fenomenaal uitzicht.
De foto is ook gemaakt op het landgoed, in de achtergrond zie je de kluizenaarsgrot



Zaterdag sneeuwde het toen ik wakker werd. Omdat het wachten op het einde van de buien te lang duurde ben ik maar een paar nieuwe hardloopschoenen gaan kopen. Ik heb een paar New Balance trailschoenen weten te scoren. Daarna de nieuwe schoenen uitgeprobeerd op de sneeuw in Den Treek.

En dan zondag, de dag van de Groet uit Schoorl. 10 km Het was wat haasten omdat de rij voor de pendelbus toch wat lang was en het daardoor krap werd tussen tas inleveren en start. Dus een startvak later gestart. Misschien ook geen gek idee met gekneusde ribben. Dus rustig aan gestart. Gedurende eerste kilometers de hartslag in de gaten gehouden en af en toe mensen inhalen als er ruimte genoeg was. Uiteraard onderweg niet vergeten om je heen te kijken. Wat is het duingebied toch mooi.
De paden waren mooi sneeuw en ijsvrij gemaakt, echt heel erg top. Daardoor hoef je niet op nauwelijks op je voeten te letten en des te meer op je omgeving. 
Het tempo zat er lekker in al die kilometers zat ik keurig onder een schema van 6 min/ km. De laatste kilometers ben ik iets meer gaan versnellen en uiteindelijk de laatste 250 meter voluit. Helaas heeft niet iedereen door dat die blauwe boog niet de finish is maar dat die nog 50-100 meter verder ligt. Gevolg een beetje slalommen om toch nog vol gas over de matten te komen. Uiteindelijk iets meer dan een minuut sneller over de finish als vorig jaar. Het was weer erg leuk om deze loop te mogen doen. En tenslotte nog een blij-ei-foto na de finish en een foto van het witte landschap in Schoorl ook gemaakt na de finish.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten